maandag 29 april 2013

OH NEE! EEN PUISTJE WAT NU?

Puistjes? we zitten er totaal niet op te wachten! Veel meiden schamen zich er voor en doen er een extra dikke laag foundation over heen zodat het niet meer zichtbaar is, niet slim! vaak verergert dit het alleen maar. Puistjes kunnen op veel plekken voorkomen. Vooral in de pubertijd krijgen de meeste meiden er last van maar natuurlijk zijn er ook jongens die er last van kunnen krijgen. daarom deze post, hier kan je lezen wat puistjes nou eigenlijk inhouden en hoe je het kan voorkomen en wat je tegen puistjes kan doen.


Herken je een puistje met zo'n walgelijke witte kop? geen gezicht! Maar wat zijn puistjes nou eigenlijk? Een puistje is eigenlijk een kleine ontsteking met een wit kopje waar pus in zit. dit kan onder andere zijn doordat er een ontsteking aan een talgkliertje of haarzakje van de huid is. De meeste puistjes komen voor op het gezicht, armen, de hals en de rug.

Hoe voorkom je nou puistjes?
Ik heb een aantal dingen voor jullie op een rijtje gezet.
  • Zorg er voor dat je de huid goed schoon houd, dit betekend je huid goed reinigen en er voor zorgen dat je elke avond je make-up van je gezicht haalt! 
  • Verschoon ook regelmatig je beddengoed, door dat je er toch dagelijks in slaapt, kan het zijn dat er daardoor ook puistjes ontstaan.
  • Drink veel water! door water reinig je niet alleen je lichaam maar het is ook nog eens gezond voor je huid!
  • Voorkom veel stress, het is waar dat je door stress puistjes kan krijgen, zorg er voor dat je genoeg ontspanning en nachtrust hebt. 
Tip: Mocht je toch nog last blijven houden van vaak terug kerende puistjes dan is het misschien handig om een anticonceptiepil aan te vragen bij je huisarts of dokter. Diane 35 en de Yasmin anticonceptiepil zorgen voor het meeste effect op het gebied van puistjes verminderen. Maar let op! van de pil kan je ook behoorlijk wat kilo's aankomen, natuurlijk hoeft dat niet bij iedereen het geval te zijn, maar het kom regelmatig voor.
Even een fabel uit de lucht helpen, lang heb ik gedacht dat chocolade en de manier waarop je eet invloed zou hebben op puistjes, maar laatst las ik ergens dat het onzin is dat bepaalde voedingsmiddelen puistjes kunnen verergeren.

Welke middelen kan je gebruiken tegen puistjes?
  • Vaak zeggen mensen dat je een beetje tandpasta op een puistje moet smeren zodat het puistje uitdroogt. Het puistje droogt inderdaad uit, maar of je huid er beter van word? Nee zeker niet. Wat je eventueel wel zou kunnen doen is een paracetamol goed laten oplossen in een bakje water, waarnaar je het vervolgens fijn prakt en het op je puistje smeert. Deze methode is huidvriendelijke dat tandpasta!
  • Je zou een beetje oogdruppel-vloeistof op het puistje kunnen aanbrengen waardoor de roodheid van het puistje afneemt.
  • Natuurlijk je huid elke avond voor dat je naar bed gaat goed reinigen dit kan al met goedkope make-up reinigingsdoekjes van de Action.

Wat je eventueel nog meer zou kunnen doen om puistjes te doen verdwijnen.

  • Door zo min mogelijk aan je puistjes te zitten om infecties, verspreiding van puistjes en littekens te voorkomen.
  • Mocht je een puistje toch uitknijpen zorg er dan voor dat je dit in ieder geval niet met je blote handen doet ( omdat er veel bacteriĆ«n op je handen zitten) om  te voorkomen dat het verspreid.
  • Ook zou je door make-up je puistje wat minder zichtbaar kunnen maken, het beste om dit te doen is met BB Cream, vaak hydrateert BB Cream beter dan Foundation.
  • De zon helpt vaak ook tegen het minder laten opvallen van puistjes doordat je gezicht bruiner kleurt vallen de puistjes ook minder op.


Follow on Bloglovin



Geen opmerkingen: